În replica afirmației lui Florin Cîțu, potrivit căreia creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se datorează afluenței pe pârtiile de schi, PSD a postat vineri pe Facebook o înregistrare video cu președintele Klaus Iohannis schiind la Păltiniș.

„Ştim de ce cresc aceste cazuri. România a fost ţara care a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lucru, acest lux şi acum, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă acolo ar fi respectat regulile, n-am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat ceva, că am deschis şcolile şi nu de acolo vine problema şi nu de acolo a crescut numărul de infectări”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu joi seara la B1 TV.

Înregistrarea cu președintele Iohannis la schi a fost făcută la finalul lunii ianuarie, când șeful statul a fost suprins pe pârtia de la Păltiniș.

 

Articolul precedentCompania AstraZeneca, prima explicație oficială în controversa loturilor suspecte: „NU există nicio probă a unui risc agravat de formare a unor cheaguri de sânge”
Articolul următorCine va candida la președinție din partea PSD?