Guvernul Orban a promovat o Ordonanţă de Urgenţă, ca un prim plan de măsuri de salvare economică, prin subvenţionarea a 75% din salariile medii brute ale angajaţilor din companiile care şi-au încetat activitatea din cauza apariţiei epidemiei de coronavirus.

PSD anunță că va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020, cea prin care se acordă 75% din salarii pentru angajații aflați în șomaj tehnic.

“Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate.

Firmele cu mai puțin de 3 angajați, PFA-urile sau marii contributori care au anunțat că își trimit angajații în șomaj tehnic, înainte de apariția OUG.

Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât și angajații să primească un ajutor real din partea statului român!

În acest sens, #PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020. Astfel, propunerile noastră vor viza:

– decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul TUTUROR angajaților societăților comerciale/PFA-urilor care și-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus;

– decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaților ale căror contracte de muncă au fost suspendate, ca urmare a restrângerii activității angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus;

– eliminarea condiției de obținere a certificatului de situație de urgență.

Orice altă condiție sau restricție va conduce la birocrație excesivă și, în final, la NEACORDAREA de ajutoare angajaților și angajatorilor, pe timpul pandemiei. Ceea ce PSD nu poate permite!”, arată PSD, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentFirea asigura cultura on line
Articolul următorFACEȚI CEVA! ACȚIONAȚI constructiv!