La doar o zi după abstinența politică, legată de rugăciune pentru cei zece decedați în tragedia de la Spitalul Județean, PSD sector 3, prin vocea liderului Aurelian Bădulescu, cere demisia premierului și a ministrului sănătății.

“Tragedia de la ATI Piatra Neamț nu face decât să arate și mai clar modul dezastruos în care guvernul Orban gestionează criza medical,” se scrie în postarea de pe facebook.
Mai jos organizația enumeră decizii ale executivului PNL care au dus la această tragedie:
• Guvernul PNL a ignorat pandemia de Covid-19 luni bune pentru că spera la organizarea alegerilor anticipate.
• În opt luni de zile, guvernul Orban nu a reușit să crească semnificativ numărul paturilor ATI din țară.
• Sindicatele medicilor sunt în stradă de câteva săptămâni și nimeni din palatul Victoria nu-i aude.
• Pe 3 aprilie, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că a transferat spitalele din subordinea autorităţilor locale în subordinea Ministerului Sănătăţii.
• Acum, acest guvern incompetent își dorește în continuare alegeri chiar dacă avem peste 10.000 de cazuri zilnic iar spitalele au secțiile ATI la limită.
• De la începutul pandemiei și până acum au murit 8.926 de români.
În acest momemnt avem nevoie de o anchetă care să găsească rapid cauzele incendiului și să stabilească cine sunt responsabilii direcți de moartea acelor oameni nevinovați.
Dincolo de responsabilii direcți, este evident că responsabilul moral este Guvernul Orban, conchide Aurelian Bădulescu, semnatarul comunicatului,

Articolul precedentSUNTEM UN POPOR UNIT?
Articolul următorIonel Arsene crede că a fost sabotat de govern, pentru că s-a opus numirii fostului patron de pompe funebre ca director al Spitalului Județean