Finanţarea cu 1 miliard de euro, pe o durată de 10 ani, a staţiunilor balneare din România, o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de lei pentru agricultura românească, dublarea bugetului programului Rabla pentru maşini şi creşterea de 10 ori a Programului Rabla pentru Electrocasnice sunt luate în calcul de PSD în proiectul “Repornim România”, propus duminica Guvernului PNL.

“Insultele şi minciunile nu ţin de foame,” atenţiona duminică preşedintele PSD Marcel Ciolacu, prezentând în direct pe Facebook programul de relansare economică propus de social-democraţi. “Tot ce a aflat mediul economic de la preşedintele Iohannis şi de la Guvern au fost promisiuni: Vom face. Vom prezenta. Ne gândim… Nimic concret!”

Printre cele 28 de masuri concrete susţinute de PSD se numără un ambiţios program de modernizare şi dezvoltare a staţiunilor balneare, derulat pe 10 ani şi care să fie finanţat de stat cu până la 1 miliard de euro. Bugetul ar trebui să suporte jumatate din cheltuielile eligibile, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis, până la maximum 200.000 euro.

Pentru susţinerea agriculturii, PSD cere Guvernului să impună marilor lanţuri de magazine să plătească în maxim 5 zile facturile furnizorilor locali de alimente proaspete şi în maxim 15 zile pentru celelalte tipuri de produse alimentare. De asemenea, ar dori un buget de 500 de milioane de lei pentru o schemă de ajutor destinată fermierilor afectaţi de fenomenele meteorologice nefavorabile, cât şi pentru cei care au suferit pierderi sau costuri suplimentare ca urmare a situaţiei generate de Covid-19.

Printre măsurile economice de relansare şi deblocare a economiei româneşti, PSD propune dublarea bugetului Programului Rabla Clasic pentru autovehicule şi creşterea de 10 ori, până la 300 de milioane de lei, a bugetului Programului Rabla pentru Electrocasnice. Pentru încurajarea transportatorilor, social-democraţii vor suspendarea, până la sfârşitul anului 2020, a plăţilor pentru licenţe de transport, taxe de drum şi taxe de pod.

“Iohannis şi Guvernul PNL nu pot să depăşească interesele electorale,” a declarat Marcel Ciolacu la prezentarea programului PSD “Repornim România”. “Au refuzat constant dialogul. N-au înţeles că acum nu este campanie electorală, că nu se luptă cu PSD, ci luptă împotriva românilor şi a României. Le dăm acest proiect gata făcut! Trebuie doar să-l implementeze. Suntem aici să-i ajutam şi să-i sprijinim. Noi nu vrem această luptă politică sterilă care nu ajută deloc românii.”

Articolul precedentAlfred Simonis acuza ignoranța Guvernului în materie de drept constitutional
Articolul următorAlexandru Athanasiu: PSD e cu sigla în Europa, dar a rămas cu obiceiuri feudale