PSD condamna refuzul Guvernului de a dubla alocațiile și jignirea premierului, Ludovic Orban, de a numi alocația pentru copii drept “o pomana de la stat”. Un comunicat de presa al social democratilor acuza Puterea ca administrează “doua Romanii” : “România copiilor care și serbează aniversarea cu 100 de invitați” și România copiilor defavorizați, lipsiți de resurse, lăsați doar cu învațămantul online care nu ajunge la ei, cu cadre didactice insuficiente sau necalificate sau care trăiesc cu lipsuri vitale, “pentru care statul nu găsește niciodată resursele necesare”. Mesajul politic lansat de PSD își are sursa de inspirație în campania electorala pentru cea mai înaltă funcție în stat, când atacurile constante din partea președintelui, Klaus Iohannis, la adresa PSD i au atras critici ca împarte România în doua categorii la care se raportează discriminatoriu.
Este de remarcat ca mesajul PSD coincide cu publicarea rezultatelor la evaluarea nationala, iar datele statistice arata ca exista diferențe majore între beneficiile și șansele copiilor de la țară față de cei de la oraș. Astfel, dacă la nivel național notele finale sub 5 au reprezentat 15% din totalul candidaților, în mediul rural 38% dintre copii au rezultate sub nota de trecere, iar matematica este marea problema a copiilor zilelor noastre.
In alta ordine de idei, analistul economic din PSD. Adrian Câciu, a atras atenția într o postare pe Facebook ca varianta scăderii impozitului pentru familiile cu copii nu este o măsură viabila întrucât introduce diferențe între copii generate de nivelul veniturilor din familia de proveniență. Câciu crede ca ideea lansata de liberali doar încearcă sa deturneze duscutia de la fondul problemei. Ea afectează oricum bugetul, doar ca bugetele locale, arata Adrian Câciu.
Se pare ca vizita la Palatul Cotroceni l a mai apropiat pe șeful Executivului de cei mai mici dintre romani pentru ca Ludovic Orban a declarat pentru România TV ca va cauta soluții pentru majorarea alocațiilor. Dar numai după ședința cu președintele, Klaus Iohannis…Imagine

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dumitru Buzatu, baronul PSD din cel mai sărac județ al țării, care s-a transformat în moșier
Articolul următorMarcel Ciolacu: rețea infracțională la Palatul Victoria în afacerea Unifarm în afacerea