Peste 1.300 de delegaţi din întrega ţară erau aşteptaţi să participe la Congresul PSD. Evenimentul a fost anulat din cauza coronavirusului.

Duminică, autorităţile române, prin vocea şefului DSU, Raed Arafat, anunţau, printre măsurile impuse ca urmare a exploziei crizei generate de coronavirus pe plan local, şi pe cea a interzicerii evenimentelor cu peste 1.000 de oameni. Măsura este prevăzută până la 31 martie.

“Începând de azi (duminică, n.r.), se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activităţi care presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor şi a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcţie de evoluţiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice, cât şi cele private desfăşurate în interior şi evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară”, a avertizat Raed Arafat. 

“Pe data de 21 martie este programat Congresul PSD. Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată, vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. Am avut, săptămâna trecută, această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă”, spunea Marcel Ciolacu, într-un interviu.

Articolul precedentFierbere în PSD. Cum o bagă Dîncu pe Anca Alexandrescu în duba DNA. Detaliul care pare să-i “scape”
Articolul următorMiron Mitrea, despre cazul Sorina Pintea: “Sunt convins ca a fost un scenariu. Nu cred în coincidenţe”