Prezent la o reuniune de lucru a Comitetului European al Regiunilor, la Lyon, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, i-a promis edilului Parisului, Anne Hidalgo, că va aplica soluțiile pariziene în domeniul smart city.

“La nivelul Primăriei Sectorul 4, suntem deschiși în a implementa soluțiile eficiente pe care conducerea metropolei franceze le-a aplicat cu succes pentru a ține pasul cu noile tendințe în domenii precum smart-city, smart-living sau smart-environment. Conceptele europene dezvoltate la Paris au reușit să reducă semnificativ numărul mașinilor din oraș, să transforme mai multe artere de circulație în zone pietonale si totodată să sporească suprafața spațiilor verzi din cartierele orașului”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Anne Hidalgo este cel mai popular lider social democrat din Franța. Acum o săptămână și-a anunțat candidatura la președinția țării. Dorește să-l concureze pe Emmanuel Macron. Pentru a avea șanse să treacă în turul doi, trebuie să adune susținerea mai multor partide.

Social democrații sunt cotați cu șansa a treia în Hexagon.

În mandatul său a reușit să dubleze suprafețele pistelor de bicicletă și a redus viteza de circulație a autovehicolelor.

Articolul precedentMarcel Ciolacu aduce acuzații devastatoare lui Iohannis și Cîțu
Articolul următorVasile Dâncu nu vrea la guvernare. Nu simte o presiune