Primarul orașului Bragadiru (Ilfov), Vasile Cimpoeru (PNL), a fost condamnat, vineri, la 4 ani și 4 luni de închisoare, într-un dosar care viza eliberarea unor certificate de urbanism.

Edilul a fost găsit vinovat pentru instigare la fals material in înscrisuri oficiale și două infracțiuni de complicitate la fals intelectual, fapte făcute în perioada 2015-2017. Decizia a fost dată de Curtea de Apel București și este definitivă.

Într-o postare pe pagina de Facebook, organizația USR Bragadiru salută decizia instanței și notează, ironic: “D-nul Arhitect Șef al Oraș Bragadiru, Măgureanu Adrian-Sorin, va reflecta vreme de patru ani la toate autorizațiile, PUZ-urile și referatele ce au condus la un oraș nefuncțional, inundabil, fără utilități, fără respectarea regimurilor de înălțime și parcare.”

Redăm, în continuare, postarea integrală:

“Curtea de Apel București constată ceea ce locuitorii Bragadirului știu cu toții: că falsul, instigarea la uzul de fals material în înscrisuri oficiale, falsul și complicitatea la fals intelectual sunt la ordinea zilei, și că efectele asupra orașului sunt extrem de nefaste.

D-nul Primar Vasile Cimpoeru va reflecta asupra celor înfăptuite – și asupra subdezvoltării orașului Bragadiru – vreme de patru ani și patru luni.

În temeiul art.38, alin.1, Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b, Cod penal, contopeşte pedepsele de 3 ani închisoare, de 2 ani închisoare şi de 2 ani închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare.

D-nul Arhitect Șef al Oraș Bragadiru, Măgureanu Adrian-Sorin, va reflecta vreme de patru ani la toate autorizațiile, PUZ-urile și referatele ce au condus la un oraș nefuncțional, inundabil, fără utilități, fără respectarea regimurilor de înălțime și parcare.

În temeiul art.38, alin.1, Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b, Cod penal, contopeşte pedepsele de 2 ani închisoare, de 2 ani închisoare, de 2 ani închisoare şi de 2 ani închisoare, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare.

Avem nevoie de o administrație locală necoruptă. Pentru un #orașadevărat.”

Vasile Cimpoeru este primar în Bragadiru din 2008 și a fost ales în 2020 pe listele PNL.

În faza de fond a procesului, Vasile Cimpoeru fusese condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCHECK-IN. Cea mai frumoasă clădire din Capitală, salvată de la demolare
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum a fost CĂPUȘATĂ compania Transgaz – legăturile cu Grupul de la Monaco și foști ofițeri ai SRI. Ziariști, plătiți să asigure liniștea șefilor