”Sper ca perioada neagră, nefastă, prin care a trecut PNL, la fel cum a trecut și PSD, să se fi încheiat!” Cu această speranță, președintele PSD, Marcel Ciolacu, pregătește programul de guvernare pentru momentul  când va prelua funcția de premier de la Nicolae Ciucă.

Invitat în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, liderul social democrat a anunțat că  pregătește trecerea de la economia de consum la economia de producție și s-a declarat convins că rocada la guvernare va avea loc și că România va intra într-o perioadă “de construcție” întrucât “dacă nu se dezvoltă România acum, niciodată nu o va mai face”.

Marcel Ciolacu este optimist și susține că până în 2024 vom merge pe Autostrada Moldova și mizează pe foarte buna colaborare pe care o are cu premierul, Nicolae Ciucă, cu care se vede de 2,3 ori pe săptămână și vorbește permanent la telefon, “o premieră în politică românească”. Nu la fel stau lucrurile și în ceea ce privește colaborarea cu președintele, Klaus Iohannis, cu care spune că “nu are discuții particulare, ci doar instituționale”. Totuși, și în privința acestuia, liderul PSD spune că se pregătește pentru rotativă și a făcut trimitere la atenționarea prezidențială ca miniștrii controversați să-și clarifice situația până la schimbarea de ștafetă, o declarație prezentă în discursul prezidențial despre care o parte a presei a apreciat că anunță refuzul de a-l nominaliza pe Marcel Ciolacu ca propunere de prim-ministru.

În alta ordine de idei, Marcel Ciolacu a acceptat că se pregătește intens pentru preluarea mandatului și crede că experiența de vicepremier în Guvernul Tudose, îndelungata experiență parlamentară și politică, dar și spiritul de echipă, de dialog și coagulare îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție de la Palatul Victoria.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre racheta rusă de la graniță: „Dacă NATO intră în război, se termină”
Articolul următorPreședintele PSD nu exclude candidatura prezidențială și nici o alianță electorală cu liberalii în 2024