“Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile, împreună cu administraţiile locale şi nu în ultimul rând cu directorii care doresc să scoată copii profesionişti. Imediat cum termină liceul, ei se angajează”. Așa a deschis premierul României noul an școlar, la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, din sectorul 3 al Capitalei. Șeful Executivului a vorbit de nevoia de meseriași, oameni care să stăpânească o meserie căutată pe piața muncii, de nevoia de perspectivă pentru tineri  și calea către o meserie bine plătită, dar și de importanța sectorului privat pentru economia națională. “România are nevoie de sistemul privat, fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o meserie foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că asta este datoria noastră să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor. Este un colegiu de excepţie, cu o bază de excepţie. Din punctul meu de vedere, aceasta este calea de urmat. Prin 2018 mă uitam pe cifre, erau vreo 168 de elevi în Sectorul 3, în sistemul dual de învăţământ. Astăzi vorbim de aproape o mie, de şase şcoli tehnice, din ce în ce mai multe companii se implică direct cu sistemul de învăţământ şi cu colegiile tehnice. Este clar că acesta este drumul de urmat”, a declarat Marcel Ciolacu, cu prilejul festivității de deschidere a cursurilor.
Este de menționat ca în 2019, presedintele, Klaus Iohannis, le explica românilor importanta învățământul dual in prezenta consiliere sale, Monica Anisie, ajunsă ulterior ministră a Educației și inițiatoare a României Educate. Să sperăm că venirea la guvernare a mult prea îndelung huliților social democrați va da concretețe “realizărilor” prezidențiale.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMitrea crede că e cazul să-i ajutăm, dar să-i și punem la punct pe ucraineni
Articolul următorMinistrul Apărării, anunț despre noi „măsuri de întărire a monitorizării şi securizării spaţiului aerian al României şi, implicit, al NATO”