Premierul social democrat taie nodul gordian al împotmolirii României. Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea pe pachetul legislativ privind asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, în fața unui Parlament polarizat puternic între Putere și Opoziție. Și mai ales în fața unei Opoziții din care AUR și USR  se deosebesc din ce în ce mai greu, iar restul nu se aud. 
“Nu pot să mint și nu pot asista nepăsător la distrugerea unor generații!” Sub semnul acestei mărturisiri, premierul a anunțat că vremea dublei măsuri se încheie cu această lege care va introduce echitatea: cresc taxele pe lux și posesorii de bunuri de valoare vor plăti mai mult și crește salariul minim pe economie ceea ce este în favoarea celor care trăiesc din muncă cinstită, sunt eliminate nenumăratele excepții de la plată care ii făceau pe “cei puternici și cu foarte mulți bani de neatins” și se elimină privilegiile la stat. “M-am săturat să văd că unii își încasează lună de lună salariul fără să aibă vreo performanță, în vreme ce alții muncesc pe rupte pentru un salariu mic”, a arătat șeful Executivului și a dat asigurări că legea în discuție va crea baza pentru o reformă profundă și eficientizarea birocrației de stat.
Prim-ministrul a susținut că legea asumată este doar începutul unui proces mai amplu de reformă, de reașezare a statului pe baze corecte și echitabile.
Interesant este că premierul și președintele PSD a apreciat demersul său drept un act curajos în an pre-electoral și l-a pus în contrast cu campania PDL din 2009 când oamenilor li s-a promis lapte și miere și ulterior s-au tăiat pensiile și salariile.  Marcel Ciolacu susține că măsurile vor fi suportate de cei care câștigau ușor bani, uneori chiar pe lângă lege, iar cei care trăiesc din muncă cinstită nu vor plăti nimic în plus.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCând vor crește pensiile? Anunțul premierului Ciolacu pentru pensionarii români
Articolul următorCe spune ministrul Economiei despre taxa pentru românii care vor să-și petreacă concediul în străinătate