Fondurile europene sunt esențiale pentru dezvoltarea României! Prim-ministrul, Marcel Ciolacu, s-a declarat gata să-și asume pierderi electorale dacă România păstrează astfel banii din PNRR. Într-o conferință de presă comună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, liderul PSD a explicat  că își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe măsurile menite să țină sub control deficitul bugetar, care în mod fals sunt numite măsuri de austeritate de către adversarii politici. Cine este vinovat pentru deficitul excesiv, Marcel Ciolacu consideră că știe toată lumea, dar a ținut să dea asigurări că nici el, nici predecesorul său, Nicolae Ciucă, nu au pus în pericol banii din PNRR. El spune că va salva situația pentru că nu vrea să fie premierul care ar lăsa România fără aceste fonduri esențiale pentru dezvoltare și continuarea reformelor.
În alta ordine de idei, premierul a arătat că nu a căutat susținerea din partea parlamentarilor UDMR, dar intră în fișa postului său să explice liderilor politici și parlamentarilor pachetul legislativ menit să țină sub control deficitul bugetar. Președintele PSD a dat asigurări că nu există niciun risc de rupere a Coaliție. În plus, reforma fiscală este jalon pentru tranșa a4a din PNRR, iar România este obligată să-și coreleze taxele și impozitele cu politicile europene comune.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPremierul României: Coaliția poate să funcționeze și după 2024. Nu s-a discutat niciodată de Blocul Democratic
Articolul următorPovestea blândului păstor