Instituția Prefectului Județului Timiș îi cere Primăriei Timișoara să dea jos steagurile străine din fața sediului de pe str. C.D. Loga, nr. 1. Legislația ar interzice amplasarea acestora în lipsa unei delegații oficiale a țării respective. Primarul Dominic Fritz s-a arătat indignat de această cerere a primăriei și spune cu mândrie că nu o va respecta, scrie Ziua de vest.

Prefectul PSD de Timiș Mihai Ritivoiu i-a cerut primarului USR de Timișoara, Dominic Fritz, să îndepărteze steagurile țărilor partenere de pe clădirea Primăriei pe motiv că încalcă o lege din 1994, transmite publicația Kronika.

Primarul Fritz a respins cererea, arătând că steagurile sunt arborate încă din 2014. E vorba de steagurile țărilor din care fac parte orașele înfrățite cu Timișoara.

”Am citit intrigat adresa venită de la Prefectura Timiș acum câteva zile. Ne cere să înlăturăm steagurile amplasate în fața Primăriei Timișoara încă din 2014. Ce nu a deranjat pe nimeni timp de 8 ani, acum dintr-o dată e o problemă”, a scris Fritz pe Facebook.

Edilul timișorean a invocat tradiția culturală a orașului și a anunțat că nu va îndepărta steagurile.

”Îmi asum această decizie: steagurile statelor cu care Timișoara are relații de colaborare vor continua să fluture în fața Primăriei Timișoara. Ca simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană. Și ca dovadă a spiritului multietnic și tolerant al orașului în care trăim”, a spus Fritz.

 

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: Măi, slugilor, ni s-au furat voturile la EUROVISION și voi acceptați!
Articolul următor„Dreptul de a fi uitat” pentru supraviețuitorii de cancer, la un pas de a fi OFICIAL