În urma verdictului “PSD-ul e mort,” dat  de Maestrul Ion Cristoiu, editorialistul “României libere,” Marius Ghilezan, îi dă o replica: “PSD-ul e doar un organism asistat, ținut de rezervă. Și de aici lăuzia sa.” “PSD nu e mort. E doar adormit“, consideră jurnalistul.

Publicistul de la “Rl” a polemizat cu Ion Cristoiu, acuzându-l că sub povara grelei culturi din cărți și din singurătatea camerei de chat nu vede ansamblul. Acesta mai consideră că sistemul nu a ucis încă alternativa la guvernare și că partidul lui Marcel Ciolacu e ținut “pe banca de rezervă” pentru jocurile din arena ce vor urma.

Asumția lui Ion Cristoiu despre moartea PSD a apărut după interviul realizat la Alephnews cu Viorica Dăncilă. Concluzia de pe cristoiublog e că fostul premier social democrat se luptă pentru un cal mort.

“M-aș fi așteptat ca Maestrul să o întrebe pe Viorica Dăncilă, mai apăsat, despre rolul lui Ică Voinea și de ce a predat softul “AI” (de Inteligență Artificială) sistemului.

Pe vicleanul din camera de chat nu poți să-l acuzi că nu știe că există lucruri mai importante decât sumedeniile de broșe. Și-a aranjat Viorica Dăncilă candidatura la președinție cu însuși concurentul său, Klaus Iohannis, așa cum a dezvăluit Eugen Teodorovici? Asta ar fi fost a treia întrebare, care năștea știri.

Și mai e ceva. Un organism sterilizat de corpii străini nu e mort, e doar tarat.

Dacă în PSD a fost ucisă opoziția, asta nu înseamnă că partidul nu mai are viață”, este concluzia lui Marius Ghilezan.