Fostul consilier al primarului pedelist al Aradului, Gheorghe Falcă, Marius Gabriel Lazurcă, a fost numit prin decret prezidențial ambasador în Mexic, după un mandat la Sfântul Scaun și în Ungaria.

El a fost propus de către finul lui Traian Băsescu pentru un post în diplomație în urmă cu 15 ani. Potrivit propriilor declarații, făcute publice, se declară un nomad.

„Într-un anume fel, chiar această primă propoziție exprimă vocația mea de nomad: după primii ani de școală la Timișoara, m-am mutat la Bistrița, apoi la Arad, pentru a reveni la Timișoara ca student la Litere în toamna lui 1990.
În ’93 am plecat la Paris, unde am început un parcurs marcat de licență, master și – vai, abia în 2003! – un doctorat la vechea Sorbonă. În acești 20 de ani, traversați intermitent în Franța și, mai cu seamă, în România, s-au născut primii copii, am publicat două cărți, am început să lucrez la facultatea care m-a format și am decis, în fine, că locul meu nu era totuși la Universitate sau în cercetare, ci în administrație.
Am devenit diplomat în 2006, după cinci ani frenetici petrecuți la Arad, în administrația publică locală. Privilegiului, desigur nemeritat, de a debuta ca ambasador la Vatican i-a urmat onoarea de a servi ca șef al Misiunilor României de la Chișinău (2010-2016) și Budapesta (2016-2020). Scriu aceste rânduri din Mexic, unde am ajuns, ca ambasador, de abia câteva săptămâni și unde continuu aventura diplomatică începută la Roma la sfârșitul lui 2006,” a spus el recent.

Articolul precedentCristian Rizea se reîntoarce în politică
Articolul următorAdrian Năstase: 10 pași pentru reluarea vânătorilor de urși