În interviul acordat Ancăi Alexandrescu, în penitenciarul de la Poarta Albă, fostul președinte PSD al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, face dezvăluiri incendiare despre listele negre trimise de la Bruxelles de mai marii comisari și chiar de către Jose Manuel Barosso, fostul președinte al Comisiei Europene.

Grav afectat de condiția de pușcăriaș, fostul lider PSD al județului Constanța susține că de la pretențiile nejustiticate ale lui Jonathan Scheele (fostul ambasador al UE la București, ulterior devenit comisar), de a impune câștigători ai unor licitații pentru drumurile județene, chiar și dintre cei clasați pe locurile 2 și 3, i s-a tras primul dosar penal.

Fostul ambasador al UE, chipurile, ar fi bătut cu pumnul în masă pentru acele firme. Mai mult, a dorit să-și impună un Offshore ca firmă de consultanță, post realizare și implementare proiect, ceea ce nu există în rațiunile obișnuite ale lucrurilor.

Primul dosar penal i s-a deschis pe retrocedările unor proprietăți unor moștenitori, pe care susține că l nu îi cunoaștea. Prejudiciul constatat de instanțe a fost zero.

”Dl Jonathan Schelle exact ca un comisar european, de fapt ca un comisar sovietic, asta l-am întrebat eu și s-a enervat, a bătut cu pumnul în masă și a zis că trebuie să câștige firmele clasate pe locul 2 si 3, după un așa zis…care nu există în legislația românească în anul 2005 ca și criteriu de atribuire. În acel moment eu i-am spus că refuz să semnez acele abuzuri și ilegalități impuse cu forța. Am reușit să demonstrez contrariul celor spuse de reprezentantul Uniunii Europene dl Jonathan Scheele, care ne-a catalogat în toată mass-media occidentală, ca români hoți, corupți. Am demonstrat că dânsul și mare parte dintre cei de la Bruxelles făceau deturnări de fonduri,” a declarat Nicușor Constantinescu, în interviul menționat.

nbsp;

Fostul lider al PSD Constanța a dezvăluit că a chemat OLAF-ul, care a documentat că firma de consultanță aparținea lui Jonathan Scheele.

După refuzul președintelui CJ Constanța de a aplica directiva comisarului de tip sovietic a ajuns pe lista neagră dată de Bruxelles lui Victor Ponta.

Așa se explică declarația lui Traian Băsescu, conform căreia liderii din PSD i-au făcut-o lui Constantinescu, și nu el ca președinte.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: în starea de urgență s-a furat de 15 ori suma datorată minerilor
Articolul următorMiron Mitrea: Diana Șoșoacă se folosește de PSD pe greșeala lui Vasile Dâncu