În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009, statul paralel s a reunit în sufrageria ministrului de Interne de la acea dată, generalul Gabriel Oprea, și a făcut dovada capacității de funcționare. Consultantul politic, Miron Mitrea, este cel care oferă dacă mai era nevoie o confirmare. Grupul reunit în acea seară a reușit să schimbe cursul  electoral și să l scoată președinte pe Traian Băsescu. O spune un specialist în campanii electorale, cu precizie, cu amănunte, cu memoria vie a celui care s a trezit dat la o parte.De fapt, Liviu Dragnea a fost cel care l a convins pe Mircea Geoana că se pot descurca și singuri, este o precizare importantă.
Miron Mitrea vine acum și spune că Traian Băsescu nu a fost scos victorios la Paris, cum diversionist a dirijat atenția opiniei publice Viorel Hrebenciuc, ci pe Coasta Pacificului.  Iar explicația este logica, solidă și răstoarnă orice contra argumentație. Diferența de fus orar este de 12 ore, timp suficient pentru a mobiliza alegători la urne pentru acoperirea diferenței estimate care l despărțea pe Traian Băsescu de al doilea mandat. Invitatul permanent al emisiunii Culisele Puterii readuce în atenție numele fostului ministru de Externe, Theodor Baconski, și afirma ca mobilizarea s a dat și la Paris, cu o ora înainte de închiderea urnelor, dar nu numai la Paris, ci și peste Ocean. Miron Mitrea nu comentează ce s a întâmplat în secțiile din SUA, dar a atras atenția în emisiunea de duminica seara, ca de acolo nu exista nimic, imagini, relatările, declarații.
Pentru nespeciallisti declarațiile consultantului politic pot părea exagerate. Dar cei implicați în campanii știu că se fac estimări din ora în oră , că staff-urile au modelarea evoluției opțiunilor și pot influenta legal, prin mobilizări, dar nu doar legal.
Implicarea statului paralel s a produs când staff-ul lui Traian Băsescu a estimat un minus de 20 000 de voturi în defavoarea lui Traian Băsescu. Cine făcea parte din acest stat paralel? George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, adjunctul SRI, ministrul de Interne, Gabriel Oprea,  sociologul Vasile Dâncu, în prezența jurnalistului Dan Andronic, cel care a și botezat gruparea și i a descris atoateputernicia.
“În sufrageria lui Oprea s a srabilit câștigătorul alegerilor. Acolo Mircea Geoana care era pe locul întâi a trecut pe locul doi”. O spune răspicat Miron Mitrea. “La partid dace ești bine organizat eștii primul care știe rezultatele. Cei de la PD au descoperit ca nu le vine Botosaniul cum se așteptau, că pierderea la Botoșani este dramatică, că nu mai pot face nimic în țară pentru că se închideau și județele pe care le câștigaseră și au pierdut în tara cu vreo 30,000 de voturi. Vorbesc de lucruri pe care le știu, eram în discuție cu ei nu spun ce bănuiesc. Spun ce am auzit cu urechile mele. Aveau un minus de vreo 20000 de voturi. 10000 – 20 000, totdeauna îți pregătești. Și atunci s a apăsat pe butonul Paris, dar era târziu, mai era o jumătate de oră sau o oră . N au fost fraude. S a organizat pe bandă rulantă votul unor cetățeni care au votat. Și după aceea s a apăsat tare pe SUA, mai ales Coasta de Vest care închide la12 ore după noi. La Paris a fist o organizare bună și a ținut de faptul că Theodor Baconski, care era ministru de Externe a fost un bun organizator. Altceva este când trecem mai departe și ajungem în zona în care tradițional nu se vota, Los Angeles, unde brusc au apărut foarte multe voturi. De  acolo n am văzut caseta filmata, n am văzut filmulețe trase, n a mai văzut nimeni nimic.” Explicația lui Miron Mitrea este imbatabilă și informațiile despre SUA nu au mai apărut pana acum.
Celebra sufragerie a lui Oprea are indiciile temporale în 6 spre 7 decembrie 2009. De la creatorul lui Baudolino, Umberto Ecco, trebuie să luăm aminte la semnificații și simboluri. Cum a ajuns premierul, Ludovic Orban, să fixeze data alegerilor pentru 6 decembrie? Este mână Dumnezeului  care nu se lasă batjocorit de care vorbea Patriarhul Daniel sau suntem în scenariul pus la cale de o minte diabolică care ne  pregătește un cadou neașteptat de Sfântul Nicolae? Probabil că domnul Vasile Dâncu, cel care  și a început cariera politică cu  ambiția de a deveni un Goebels de România,  are răspunsuri potrivite la acest puzzle de simboluri  și semnificații.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLEGILE PUTERII, ora 21:00 – Dezvăluiri explozive din “sufrageria” lui Gabriel Oprea – interviu exclusiv Realitatea PLUS
Articolul următorSPOVEDANIA lui Rizea este acum și pe Youtube