Candidatura lui Klaus Iohannis pentru candidatura la șefia NATO a fost analizată de Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea PLUS.

Consultantul politic Miron Mitrea a vorbit duminică seara la Realitatea PLUS despre legătura dintre Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis și candidatura președintelui la șefia NATO:

“Klaus Iohannis, când a intrat în jocul acesta, nu a intrat singur. Indiferent dacă-l simpatizăm sau nu, e un tip care analizează, nu se joacă cu cuvintele, iese rar. Sunt convins că atunci când el s-a hotărât să-și anunțe oficial campania, a vorbit.

Klaus Iohannis joacă o carte bună, Mark Rutte are niște probleme în spate.

Atâta vreme cât Klaus Iohannis nu e sigur la NATO și vânează în paralel o funcție în Comisia Europeană, are nevoie de Ciolacu, pentru că decizia în sensul ăsta e la primul ministru, așa că joacă în așa fel ca să nu îl deranjeze pe Marcel Ciolacu. În momentul în care va ști clar de funcția de la NATO, nu mai are nevoie de Marcel Ciolacu.

Astăzi, Klaus Iohannis face echilibrul între PSD și PNL, și candidatul comun la Cotroceni este Marcel Ciolacu, momentan”, a explicat Mitrea.

Articolul precedent31 martie 2024. România a intrat în Schengen pe cale aeriană și maritimă. De ce controale scapă românii în aeroporturi: noi date
Articolul următorCând intră pensiile majorate: anunțul ministrului Muncii. Simona Bucura Oprescu arată cum se calculează punctele de stabilitate