Investițiile din programul “Sprijin pentru România” sunt bani pe care statul și-i dă sieși și firmelor care au contracte cu statul pentru a debloca investițiile anterioare. În cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a explicat cum explozia prețului energiei, inflația, războiul din Ucraina, după pandemie, au aruncat în aer costurile lucrărilor câștigate în licitațiile anterioare. Lucrările se blocau pentru că, pe noile prețuri, toate lucrările de proiectare, de pre sau fezabilitate să sară din grafic si agenții economici să piardă dacă și-ar finaliza lucrările. “Firmele se chinuie acum să amâne ordinul de execuție, de începere a lucrărilor, pentru că prețul din piață le scoate din contract”, a atenționat analistul politic situația cu deosebire din domeniul construcțiilor. 
Nu sunt investiții noi de producție, nu e vorba de reindustrializare Romaniei, nu sunt bani pentru relocarea firmelor din zona de conflict pentru a le aduce în România. Cele din urmă vor veni cu siguranță, consideră Miron Mitrea care avertizează că sunt “investiții pentru viitor” absolut necesare, asumate de premier declarativ și despre care este convins că urmează să vină de la PNL.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBobby Păunescu dezvăluie motivul pentru care Nicolae Ciucă a devenit o țintă și este atacat: “Nu vi se pare ciudat?”
Articolul următorMiron Mitrea DEMONTEAZĂ acuzațiile Ambasadei Rusiei din Africa de Sud la adresa României: “Sunt idioate acele declarații”