Consultările de la Cotroceni nu vor duce la niciun rezultat. Este prognosticul lui Miron Mitrea. Consultantul politic a explicat în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea Plus câ PNL are o problemă mare care se numește Ludovic Orban. Platforma Liberală ar fi formațiunea cu care va merge fostul președinte liberal chiar în săptămâna care urmează, o data cu demisia de la conducerea Camerei Deputaților, ajunsă în a 14a zi de când i-a fost înaintată lui Florin Cîțu.
Președintele Klaus Iohannis, va fi nevoit să negocieze cu Ludovic Orban, nicio majoritate de dreapta nu se poate fără votul parlamentarilor care merg pe mâna lui, în număr de 41 sau, în cel mai rău caz, cel puțin 27. S-a dus o luptă crâncenă de a-i  păstra în PNL, a avertizat Miron Mitrea.
Consultantul politic anticipează un declin accentuat al influentei prezidențiale și al PNL dacă se va insista pe susținerea lui Florin Cîțu. Este previzibilă încăpățânarea prezidențiale după ce, din declarațiile publice, a transpărut că președintele a fost complet luat prin surprindere de demiterea Guvernului Cîțu. Miron Mitrea a avansat și procente din sondaje interne, care-l dau pe Klaus Iohannis la 15% încredere publică, iar pe Florin Cîțu la 6%, record negativ absolut al întregii perioade post-decembriste. În consecință, consultantul politic consideră că dinamica politică va duce la  o anexarea a PNL la USR, partid progresist condus de Dacian Cioloș. Președintele USR  are șanse mari sa se impună drept un lider al Dreptei și să-și anexeze PNL, obiectiv asumat explicit de Dacian Cioloș în momentul alegerii ca președinte USR. “Cred că și Ludovic Orban are ceva testosteron in instalatie. Și-a dat seama că nu are niciun rost să joace elegant cu oamenii astia, nu are sens”, prognozează Miron Mitrea sciziunea PNL și, merge chiar mai departe și vorbește de suspendarea președintelui în primăvara anului viitor.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDaniel Zamfir: PSD nu va propune premier, ci alegeri anticipate. E treaba lui Iohannis să rezolve această criză, nu a noastră
Articolul următorCulisele statului paralel | Michael Schmidt, omul din dreapta președintelui Iohannis – Legăturile cu serviciile ruse și germane