Sociologul Mirel Palada apreciază că în România sunt doar după tabere: cea anti-PSD şi cea pro-PSD, restul nu contează. 

Din cercetările sale a ajuns la concluzia că maxima diferenţă dintre cele două grupări în dispută s-a înregistrat la alegerile prezidenţiale. El face o analogie cu mişcarea pendulului, odată aflat la amplitudine maximă, acesta revine la normal.

“Pendulul politic și-a atins maximul de abatere de la punctul neutru. Drept pentru care a și început să facă ce face orice pendul care se respectă.

Deja nu mai suntem la raportul maxim de 2 la 1 pentru anti-pesediști. Acesta scade de la un sondaj la altul, de la lună la lună. Deja a scăzut spre un raport de tip 3 la 2. Deja prinde viteză la vale pentru anti-pesediști, respectiv la deal pentru pro-pesediști. Înțelegeți acum de ce erau esențiale alegerile anticipate pentru tabăra anti-pesedistă, la începutul acestui an? De ce s-au chinuit cu mare chin puternicii anti-pesediști să provoace neapărat alegeri anticipate, ignorînd ditamai pandemia care nu doar că bătea la ușă, dar deja și începuse să intre în casă?

Voiau neapărat ca alegerile să coincidă cu acest maxim de mișcare de pendul. Să reușească astfel să fixeze în posteritatea parlamentară acest dezechilibru maxim. N-a fost să fie. Lebăda neagră a lovit. Covidul a venit și-a spulberat toate visele de mărire autocrată ale anti-pesediștilor și iohanniștilor. N-a fost să fie. Ghinion. Poate într-o viață viitoare. Poate peste patru ani. Poate…”, a comentat Mirel Palada pe facebook. 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Adrian Țuțuianu, baronul cu 10 case și 20 de terenuri care a sărit dintr-o barcă în alta
Articolul următorGabriela Firea: Negocierile cu Pro România sunt în impas