Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat când vor primi românii pensiile recalculate, anul următor.

Potrivit ministrului Muncii, toți românii vor primi o majorare a pensiei anul următor, începând cu 1 ianuarie 2024. 

Ulterior, din cei aproape cinci milioane de pensionari, aproximativ trei milioane vor primi o nouă majorare, de la 1 septembrie 2024, după ce ”inechitățile din sistem vor fi eliminate”. 

”Prin lege ne-am asumat un calendar care garantează românilor că, la 1 ianuarie, pensiile românilor vor crește cu majorarea de 13,8. De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate! Am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în luna ianuarie, pe când în vechile legi era stipulat faptul că majorările se fac anual, fără să fie specificat și când anume. 

Au fost ani în care majorările s-au făcut în septembrie sau nu s-au făcut deloc, deci acum românii au garanția că mereu, în luna ianuarie, vor avea loc majorările”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul Muncii promite că, din luna septembrie, românii vor primi pensiile recalculate. 

”Apoi, în septembrie, deja românii își vor primi pensiile recalculate datorită reformei pe care o facem. Calendarul de aplicare a noii legi, după promulgarea acesteia, este acela de a veni cu norme de aplicare a legii, după care cu softul respectiv, cu instruirea colegilor noștri de la Casele Teritoriale de Pensii, apoi cu recalcularea efectivă și sigur, din septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, vom avea în plată pensiile românilor recalculate. 

Este important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. În cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil iar în 2024 toate pensiile românilor vor crește. 

Dar această reformă nu este doar despre bani. Această reformă este, în primul rând, despre respect pentru românii care au muncit, despre respect pentru românii care muncesc. Fiindcă principalele două argumente, principalii piloni de susținere ai acestei legi sunt contributivitatea și stabilitatea. Contribui, muncești, vei avea o pensie mai bună”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCe s-a ales de trenul Metropolitan București? Gabriela Firea, atac dur la Nicușor Dan: Minciunile ies la suprafață, iar bucureștenii văd că au fost duși de nas
Articolul următorClubul de Presă îl sprijină pe Liviu Alexa!