Ministrul Economiei Ștefan-Radu Oprea a realizat, luni, un scurt bilanț al anului care tocmai s-a încheiat și a vorbit, de asemenea, despre prioritățile pe care le are în 2024, din postrura de titular al acestui minister extrem de important. 

Oprea a anunțat, astfel, că va continua şi în 2024 să transforme ministerul, agenţiile şi companiile cu capital de stat pentru a fi mai performante, iar în acest efort trebuie să fie însoţiţi de reprezentanţii mediului de afaceri, dar şi ai sindicatelor. 
 
“Momentele de bilanț de sfârșit de an sunt doar o etapă intermediară în oricare proiect care trebuie să continue și anul următor.
Îmi plac indicatorii de performanță, care atestă dacă politicile publice, programele, proiectele pe care le-am propus/implementat sunt utile pentru economia românească.
Un astfel de exemplu este Start Up Nation, un program cu indicatori de performanță foarte buni, rentabilitate pentru prima ediție fiind de 155% și 126% pentru ediția a doua.
Dar pentru că suntem într-un moment al bilanțului, aș vrea să reamintesc ce s-a întâmplat doar în ultimele două săptămâni ale anului 2023:
 
– Avem o nouă lege pentru industria națională de apărare, care va permite o mai bună definire a proiectelor de interes esențial pentru România și o mai bună cooperare interinstituțională;
 
– ConstructPlus – schema de ajutor de stat pentru susținerea companiilor din domeniu a intrat în linie dreaptă, ghidul final fiind publicat pe site-ul ministerului, va urma rapid HG-ul de aprobare în luna ianuarie;
 
– Bugetul MEAT pentru 2024 permite realizarea tuturor programelor de susținere a mediului de afaceri, de la debut în afaceri, până la scale up în domeniile de competitivitate ale companiilor românești;
 
– Proiectul de transfer de tehnologie pentru armele Beretta a ajuns după aproape 5 ani la UM Cugir, acolo unde există forța de muncă calificată pentru producerea lor. Un șir de decizii greșite au făcut ca acest proiect să întârzie nepermis de mult și să fie în pericol iminent de eșuare cu consecințe pentru companii românești;
 
– Proiectul Strategia Industrială a României pentru perioada 2023 – 2027 a fost publicat în transparență.
– Au început probele cu avionul IAR 99 SM, un proiect rămas înțepenit de aproape trei ani de zile”, a transmis ministrul, într-o postare publicată, luni, pe Facebook.
 
“Vom continua și în 2024 să transformăm ministerul, agențiile și companiile cu capital de stat pentru a fi mai performanți. În acest efort trebuie să fim însoțiți de reprezentanții mediului de afaceri, dar și ai sindicatelor”, a mai spus Ștefan-Radu Oprea.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPremierul Ciolacu, primă reacție la aderarea parțială în Schengen: „Am promis, am făcut! Acum este oficial!”
Articolul următorLia Olguța Vasilescu, dezvăluiri incendiare: Cum a fost pusă la cale “Operațiunea Filajul”. Detalii din culisele PSD: cine va fi candidatul pentru Cotroceni – VIDEO