Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat joi, în prima conferinţă de presă după desemnarea sa oficială în fruntea listei PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, că este un factor de mândrie, atât pentru el, cât şi pentru Brăila, ca un brăilean să deschidă această listă.

El a mai precizat că ţinta alianţei PSD-PNL în alegerile europarlamentare este să obţină peste 50% din voturi.

“Nu este simplu, nu este uşor, sunt emoţii locale, agitaţii locale mai mult decât ar fi normal, dar cred că vom depăşi momentul cu bine, ţinta noastră este să luăm peste jumătate din voturi, astfel având 17-18-19 voturi la Bruxelles, chiar să putem influenţa politica Uniunii Europene în ceea ce priveşte România. Ca ţintă pentru următorul mandat, fără a face un clasament, la priorităţi intră coeziunea socială, fondurile pentru investiţii în infrastructură şi tot ceea ce priveşte agricultura, cu impactul de mediu aferent. Astăzi, cam 75% din ceea ce ni se întâmplă pe agricultură în Uniunea Europeană sunt de la constrângerile de mediu, de la pesticide, ierbicide, până la poluarea de la zootehnie. Dar ceea ce este foarte important, de la celebra alocare pentru subvenţie, până la partea de coeziune socială, partea de protecţie socială, salariul minim european trebuie implementate şi în România”, a completat Tudose. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCiolacu, mesaj la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Vom continua să fim un actor influent”
Articolul următor31 martie 2024. România a intrat în Schengen pe cale aeriană și maritimă. De ce controale scapă românii în aeroporturi: noi date