Fostul ministru al muncii, Marius Budăi, susţine că dacă guvernul nu face injecţii în economie, asemenea majorităţilor ţărilor europene, România intră în junk rating, acţiuni cu valoare redusă.

“Țineți-vă bine! 
Cîțu provoacă cutremure în economie! Săptămâna și degradarea ratingului din cauza comportamentului iresponsabil al guvernării și al “profesionalismului” premierului dezertor! După Standard and Poor’s și Fitch, Moody’s anunță azi căderea perspectivei de rating asociată României, după ce în 6 aprilie o menținuse la nivelul Stabil. Prin cascada de împrumuturi, risipa de cheltuieli și neîncasarea veniturilor la bugetul de stat, Ministrul Finanțelor a dus România în groapă. Nu o spunem noi, o spun toate agențiile de rating, FMI, Comisia Europeană, analiștii financiari și jurnaliștii economici. Dacă va continua cu strategia “Nimic pentru Populație”, “nimic pentru IMM uri”, România intră în maximum 6 luni la rating junk. Ceea ce spunem de aproape 6 luni se adeverește. Moody’s estimează o cădere economică de 5% în 2020, de 2.5 ori mai mult față de estimarea guvernului, de 1.9%. Moody’s estimează un deficit bugetar de 7.7% din PIB și un default privind accesul pe piețele financiare de capital. Interesant, dar și degradant pentru domnul ministru Cîțu, este că aceste aspecte sunt prezente în economia României încă de dinainte de criza COVID 19.
Ce este de făcut? Noi PSD am propus un Plan Economic la nivel național. După 40 de zile din starea de urgență, niciun român și niciun IMM nu au beneficiat de vreo măsură de sprijin. În schimb seară de seară propaganda minte cum “Vom face!” “Evaluăm!” “Analizăm!” “Vom propune!”.
Nu domnilor, trebuia analizat, evaluat, propus și făcut încă de când vă gândeați doar la interesele dumneavoastră electorale și provocați criză după criză în România, doar doar veți provoca alegeri parlamentare anticipate. https://m.moodys.com/…/Moodys-changes-Romanias-outlook-to-n…”, scrie Marius Budăi, fostul ministru al muncii din guvernarea PSD.

Articolul precedentAlfred Simonis: Klaus Iohannis e un fel de tătuc care îi cheamă la Cotroceni pe miniştri, îi ceartă
Articolul următorPSD cere clarificări cu privire la anul școlar. Părinții sunt îngrijorați