Premierul Marcel Ciolacu afirmă, luni seară, că toate pensiile din România se vor indexa, de la 1 ianuarie, cu 13,8%, cât este rata inflaţiei. În ceea ce priveşte pensiile speciale, la acestea se va indexa doar partea de contributivitate.

„Sunt pensii care cresc şi cu 40% (…) pensiile se indexează la începutul anului cu 13,8%. Se aplică la toată lumea, mai puţin la partea specială a pensiilor. Unde există contribuţie, e normal, fiindcă e contribuţia fiecăruia să se aplice acest coeficient”, a declarat, luni seară, la un post Tv, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”la cei la care partea specială depăşeşte partea de contribuţie, atunci se scade şi nu creşte cu absolut nimic”.

„Am găsit soluţia să facem diferenţa între ocupaţional şi special cu salariul mediu brut pe economie, să nu piardă cei din MAI şi MApN”, a mai declarat premierul.

Articolul precedentGabriela Firea, semnal de alarmă după dubla sinucidere din Hunedoara: M-a șocat cazul. E o tragedie. Unii părinți nu duc copilul la doctor de rușine
Articolul următorMarcel Ciolacu: Am scăzut inflația! Vom continua măsurile pentru refacerea puterii de cumpărare a populației