PSD nu poate face o majoritate. Niciun partid nu poate realiza o majoritate. De aceea PSD crede că doar alegerile anticipate sunt soluția. Nu dintr-un calcul electoral. “Nu ne permitem un guvern minoritar indiferent dacă este PSD, dacă este USR sau PNL. În actuala criză prin care trece România este nevoie de stabilitate politică și nu cred într-o aventură cum este guvernul minoritar”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu acordat Ioanei Ene Dogioiu pentru Europa FM.
Liderul social democrat a sugerat că rezolvarea crizei ar veni dacă președintele, Klaus Iohannis, ar ține cont că PSD este cel mai stabil și mai mare partid  și s-a declarat deschis de a se așeza la masă cu celelalte forțe politice în jurul unui proiect de țară, în jurul unor obiective majore impuse de situația economică, socială și sanitară dificilă. 
Alegerile anticipate sunt văzute de președintele PSD ca rezultat al unei consultări politice care să se finalizeze cu un angajament ferm din partea tuturor pentru un guvern pe termen scurt, cu un calendar clar pentru anticipate și cu respectarea condițiilor formale, iar Marcel Ciolacu recunoaște că o astfel de acțiune nu se poate face fără susținere din partea  șefului statului. “Creem o procedură pentru a ajunge la alegeri anticipate. Eu nu am spus că vom sta să dăm jos două guverne, pentru că nu avem timp de astfel de jocuri. Dacă se creează o majoritate care-și dorește anticipate, vom veni cu un calendar și un un guvern de specialiști. Se intră cu acest guvern de specialiști în Parlamentul României. Președintele trebuie să ia act de această majoritate, așa sunt regulile într-o democrație, și se aprobă un plan pentru următoarele luni până la alegerile anticipate. Când primul ministru investit și desemnat își va da demisia și vom întra în procedurile constituționale. Investim un guvern, acel guvern își asumă calendarul convenit de o majoritate, se ajunge în luna februarie, martie, își depune demisia, cad cele doua propuneri de guvern pentru că există o majoritate și presupun că ne respectam semnăturile și ajungem la alegeri. Eu sunt ferm convins că România după 30 de ani trebuie să între în rândul democrațiilor consolidate europene. Trebuie să existe și în politică un gentleman agreement respectat de toate partidele”, a descris în amânunt liderul social democrat drumul până la anticipate.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentAlexandru Rafila(PSD) vrea prevenirea dezastrelor, nu gestionarea dezastrelor, ca Raed Arafat
Articolul următorPaul Stănescu (PSD) : alegerile anticipate sunt posibile și legale!