Marcel Ciolacu nu exclude scenariul alegerilor anticipate în cazul în care nu va avea loc rocada premierilor – rotativa din luna mai a acestui an. Președintele PSD a reamintit că există un acord politic asumat și de președintele Klaus Iohannis, pe lângă partenerii din coaliția de guvernare formată din PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar şi general şi sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al preşedintele României, conform Constituţiei. Dacă nu se doreşte, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcţia. Ar fi păcat pentru că această coaliţie, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerenţă guvernamentală, a adus şi o stabilitate politică şi o linişte pentru toţi factorii decidenţi din statul român într-un moment foarte critic şi nu am nicio reţinere să spun… după o guvernare de doi ani de zile de dreapta. Vreţi să vă reamintesc că luni de zile s-a vorbit despre funcţii şi cum se împart ele? Atât eu, cât şi Nicolae Ciucă, am creat o coaliţie pe alte principii şi e evident, mai ales în faţa a ce provocări au fost, că a existat o eficienţă guvernamentală”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la un post TV.

„Există un acord politic asumat și de către președintele României, iar în momentul în care am fost împreună și am spus că vom creiona această coaliție. (…) Dacă mă întrebați dacă eu cedez sau PSD-ul va ceda, vă spun că nu va ceda, ca să simplificăm lucrurile. Este un acord scris și pe care îl respectăm!”, a mai spus președintele PSD.

„N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliţie din care face parte nu numai PSD şi PNL, ci şi UDMR şi minorităţi.

Va avea loc acest schimb de prim-miniştri. Este pe 23 sau 25 mai. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare şi o să începem toate procedurile legale şi constituţionale pentru această rocadă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu promite că PSD va veni la prezidențiale cu un intelectual. Ce crede liderul social-democrat că ar fi “infantil”
Articolul următorMarius Budăi, anunț important despre angajații din România – Ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani