Astăzi, capitala Europei pare să fie Bucureștiul, unde are loc Congresul Partidului Popular European, la care participă peste 2000 de delegați din peste 40 de țări. Între aceste reuniuni politice și discuții strategice, se evidențiază întâlnirea dintre liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cancelarul Republicii Austria, Karl Nehammer, în contextul discuțiilor despre aderarea totală a României la spațiul Schengen.

Această întrevedere vine într-un moment crucial pentru România, în contextul în care se negociază funcțiile de vârf în cadrul Uniunii Europene.

Un alt subiect fierbinte pe agenda discuțiilor este aderarea României la Spațiul Schengen, mai ales în lumina recentelor declarații ale cancelarului Nehammer, care a indicat o posibilă opoziție a Austriei față de această aderare. O astfel de respingere ar putea fi, din nou, umilitoare pentru România, mai ales că țara noastră beneficiază de sprijinul altor state membre ale Uniunii Europene în această privință.

Marcel Ciolacu și Karl Nehammer vor avea o întrevedere joi, la ora 15.00.

Până în acest moment, România are deja buzduganul aruncat al lui Karl Nehammer: că va respinge aderarea României la Schengen, chiar la Congresul PPE de la Bucureşti. Pare aproape umilitor pentru noi sa fim, din nou, respinși la noi acasa. În ciuda susținerii pe care o avem de la ceilalți membri ai Uniunii Europene.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentÎmpreună, mai bine pentru ei!
Articolul următorCozmin Gușă, despre campionii olimpici care i-au cerut să demisioneze, Marius Vizer și… generalul Florian Coldea