Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, despre alerta uriașă de la graniță, după ce Rusia a lansat un nou raid aerian asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. 6 oameni au fost răniți, iar 3 sunt în stare gravă după ce portul Izmail a fost lovit de mai multe drone. Românii au primit mesaje RO-Alert să fugă la adăpost și să se baricadeze în buncăre. 8 localități din Tulcea au primit avertizări, iar armata este în alertă maximă pentru că oricând pot câdea drone sau resturi de rachete în aceste zone. 

Întrebat de ce este nevoie de adăposturi în Deltă, Marcel Ciolacu a spus: „Ca lumea să fie în siguranță. Și azi-noapte a funcționat sistemul Ro-alert. S-au făcut acele adăposturi, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă. Vor veni investiții majore în toate zonele de frontieră.

Situația este sub control. Trebuie să ne pregătim chiar să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp”.

În cursul acestei nopţi, în jurul orei 1:00, ISU DELTA Tulcea a trimis un mesaj RO-ALERT, prin care avertiza populaţia că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Pe 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite au fost ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

Articolul precedentMăsurile de austeritate, decise în Coaliție – Ce taxe și impozite se pregătesc
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre liste comune cu PNL: „Au fost discuții. Nu vorbim de un USL 2”