Marcel Ciolacu crede ca de bun simt ar fi demisia premierului, Ludovic Orban, pentru vidul legislativ în care a aruncat tara de la expirarea stării de urgenta pana la intrarea în vigoare a stării de alerta. Este de nepermis ca Executivul sa nu pregătească cadrul legislativ necesar pentru instituirea stării de alerta,, deși anunțată de 3 săptămâni de șeful statului. Președintele Camerei Deputatilor a declarat miercuri seara, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3, ca un apel al ministrului Raed Arafat la responsabilitate și la menținerea regulilor de distantare sociala ar putea fi o rezolvare, dar si președintele tarii poate sa decreteze stare de urgenta și nu ar fi prima data când ar acoperi incompetenta guvernului sau. Marcel Ciolacu a declarat ca are încredere în Raed Arafat și se consulta adeseori cu secretarul de stat din MAI, în problemele legate de pandemie.
Președintele PSD a declarat ca partidul sau împreună cu parlamentari și de la alte partide lucrează la un program alternativ de scoatere a tarii din criza, dar ca o moțiune de cenzura nu se are în vedere cât timp este stare de urgenta sau alerta.
Este prima ieșire publica a lui Marcel Ciolacu după ce liderul social democrat a trecut printr o stare de semi leșin, duminică, la conferința de presă a PSD. Marcel Ciolacu a dat asigurări ca nu are probleme serioase de sănătate și ca episodul din 10 mai a fost rezultatul conjugat al stresului, oboselii, unei predispoziții personale legate de statul în picioare, dar și supararilor pe care acuzațiile “nepermise” ale președintelui, Klaus Iohannis, le a pricinuit în familia sa.

Articolul precedentOlguţa Vasilescu povesteşte: un lider politic a strănutat în Parlament. I s-a strigat “la puşcărie!”
Articolul următorGeneralii din spatele “băieților deștepți” din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical