Ce face Guvernul Orban cu cele peste 100 de miliarde de lei cu care a îndatorat România în mai puțin de un an? Este întrebarea esențială ridicata de președintele PSD l, Marcel Ciolacu. Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, liderul social democrat a arătat că în perioada dintre 2009 și 2012, Romania s a imprumutat cu 72 de miliarde, care pot fi comparate cu împrumuturile actuale de 100 de miliarde lei în mai puțin de un an. Perioada de comparație folosită de liderul social democrat reprezintă criza anterioară, marcată de austeritate, în care, la indemnul președintelui de la  acea dată, Traian Băsescu, s au tăiat salarii și pensii.
Comparațiile președintelui PSD nu s au oprit aici. Marcel Ciolacu a arătat că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu se împrumută cu cea mai mare dobânda din Europa, de 4,7%,  dobânda de 2, 3 ori mai mare decât a celorlalte țări europene. Refuzul Guvernului de a aplica majorările de alocații și pensii, liderul Opoziției o pune pe incompetența Guvernului Orban, despre care sustine că este incapabil să  administreze finanțele țării. Totuși, date fiind calitățile speculative ale ministrului de finanțe n ar fi o idee rea ca principalul partid de Opoziție sa fie mai atent la burse și la mișcările de capital.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMOBILIZAREA LA VOT,CHEIA SUCCESULUI?
Articolul următorPreședintele PSD ii îndeamnă pe oameni sa se adreseze instanțelor de judecată pentru drepturile lor bănești