Liderul PSD, Marcel Ciolacu, solicită UE ca banii pe “reziliență” să fie acordați doar după consultări cu autoritățile locale.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat, miercuri, preşedintelui Parlamentului European (PE), David Sassoli și liderului gupului S&D din PE, Iratxe Garcia Perez ca banii pentru Planul Național de Redresare și Reziliență să fie acordați doar în urma consultării administrației centrale cu cea locală. Liderii europeni au spus că îi susțin demersul.

„Este încurajator că oficialii europeni susţin demersurile #PSD în ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Astăzi, în discuţia purtată cu domnul David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esenţial ca autorităţile locale şi principalii actori sociali să fie implicaţi în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naţionale, Parlamentul European va ţine cont astfel de criterii relevante”, a scris pe Facebook preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a menţionat şi faptul că PNRR ar trebui discutat în Parlament.