Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, că sunt investiţii-record în infrastructură în acest an şi asta explică suma fără precedent a investiţiilor, 64 miliarde de lei, în execuţia bugetară pe 10 luni din 2023. Premierul a anunţat şi că modernizarea şi furnizarea de echipamente pentru secţiile de terapie intensivă la nou-născuţii din România a primit ok-ul de la Comisia Europeană, fiind vorba de 100 de milioane de euro, din PNRR care ajung la 25 de unităţi sanitare din ţară.

”Avem azi pe ordinea de zi şi câteva proiecte de infrastructură, exproprieri şi aprobări de indicatori tehnico-economici pentru mai multe loturi de autostradă. Plus o solicitare de suplimentare a bugetului pentru Ministerul Transporturilor, care vine absolut normal, având în vedere ritmul lucrărilor”, a spus premierul. Marcel Ciolacu a anunţat că astăzi se deschide lotul 2 de autostradă de pe noua Centură a Capitalei.

”Sunt investiţii-record în infrastructură în acest an şi asta explică suma fără precedent a investiţiilor, 64 miliarde de lei, în execuţia bugetară pe 10 luni din 2023. Suntem la 35% faţă de 2022 la investiţii, iar comparativ cu 2021, când era domnul ministru Rangă, investiţiile erau la 38 de miliarde, creşterea este de aproape 70%”, a precizat şeful Executivului.

Şeful Executivului a mai afirmat că săptămâna aceasta România a atins procentul de 90% la absorbţia banilor europeni din exerciţiul financiar ce se încheie la finalul anului. ”Ţinând cont că mai avem şi luna decembrie, sunt ferm convins că Ministerul Fondurilor va depăşi acest procent, ultimul exerciţiu financiar închis de România a fost de 54% din câte îmi aduc eu aminte”, a mai spus Ciolacu.

El a precizat că, pe lângă infrastructură, încep să apară proiecte mari şi în domeniul Sănătăţii. ”Astfel, modernizarea şi furnizarea de echipamente pentru secţiile de terapie intensivă la nou-născuţii din România a primit ok-ul de la Comisia Europeană. Sunt 100 de milioane de euro, din PNRR care ajung la 25 de unităţi sanitare din ţară”, a mai precizat Ciolacu.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSenatul a votat ridicarea imunității parlamentare a lui Florin Cîțu, în dosarul tunului cu vaccinuri anti-COVID
Articolul următor1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului