Liderul PSD a confirmat că partidul a făcut o concesie când a acceptat oferta PNL de a intra la guvernare. Ciolacu a dat asigurări că veniturile românilor vor continua să crească anul viitor și că îndeplinirea programului social în 2022 este mai importantă decât funcția de premier.

Ciolacu a declarat, luni seara, după ședința conducerii PSD că România a intrat într-o altă etapă și că trebuie stabilizată.

Cele mai importante declarații ale liderului PSD:

Acum intrăm într-o altă etapă, România trebuie stabilizată. PSD a negociat programe și măsuri. Scopul nostru a fost să impunem măsurile sociale. Nu am intrat la guvernare punând alte condiții. Dacă nu ar fi fost acceptate aceste măsuri, PSD nu ar fi acceptat. Intrarea PSD în guvern reprezintă garanția că veniturile românilor vor continua să crească.

Toate partidele care formează această coaliție și-au propus să avem 7% din PIB pe investiții. Avem obligația să ne asigurăm că acest Guvern va atrage mai mulți bani europeni. Sunt măsuri care vor stabiliza România să avem o perspectivă de revenire la normalitate.

De ce nu a dat PSD prim ministru la prima rotație? Eram îndreptățiți să facem acest lucru, dar am făcut această concesie pentru că măsurile pentru oameni sunt mai importante decât funcțiile trecătoare. PSD a demonstrat în toată această perioadă de criză că este cel mai responsabil partid, că este cel mai stabil partid din România. Îmi doresc ca și celelalte partide să dea dovadă de aceeași maturitate de care au dat dovadă colegii mei.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentZi CRUCIALĂ pe scena politică: Klaus Iohannis desemnează PREMIERUL, deși partidele nu au stabilit un nume
Articolul următorMarcel Ciolacu a anunțat lista miniștilor PSD