În urma sa apariție publică, Liviu Dragnea s-a întrebat de ce a fost necesară desfințarea Casei Unirea, de sprijin pentru agricultorii români, dacă astăzi se discută reînființarea ei.

Fostul lider PSD a prezentat pachetul pentru agricultură pe care l-a propus și îl mai susține.

“Fermierii polonezi o să aibă profituri mai mari, pentru că primesc subvenții mai mari, iar fermierii români o vor duce mai greu, pentru că oficialii guvernamentali nu sunt interesați,” a spus el, lăudând funcționarii din Ministerul Agriculturii.

Ca efect pe termen mediu și lung al creșterii prețurilor la trufandale, Răzvan Dumitrescu l-a întrebat câți români vor face față acestor costuri. “80% dintre români nu pot plăti costurile la energie,” a răspuns Dragnea.

În mod realist în patru ani de zile, a spus el pesimist, România va fi îngenunchiată.

“Foarte mulți români sunt aproape de falimente personale. Mulți români și-au vândut afacerile și au plecat afară. Nu mai pot înțelege de ce sistemul bancar nu susțin antreprenorii români,” a mai spus el.

ANAF-ul controlează toate firmele românești. “Cele străine nu sunt deranjate.”

Despre banii alocați de guvern pentru firmele românești, Dragnea spune că “fac vorbe.” Marcel Ciolacu nu știe acest domeniu.

„Măsurile pentru fermieri sunt cu termene neclare, iar fermierii sunt trimiși la bănci,” a explicat liderul vechiului PSD.

“Guvernanții de azi fură curent” – a conchis cel care a propus plafonarea prețurilor la energie.

Prețurile de azi sunt de patru ori mai mari decât în guvernările succesive ale sale.

Liviu Dragnea susține că românii vor vota la alegerile din 2024, nu în interesul propriu, ci tot emoțional, în funcție de cine îi manipulează.

Cât despre Klaus Iohannis, Liviu Dragnea susține că după anul 2024 nu se va retrage în curte la Sibiu. “Iohannis nu e pro Putin sau anti-Putin, ci este doar pentru el. Luptă doar pentru protecția lui. Fiecăruia îi promite. Își caută o sinecură,” a mai zis politicianul care susține Alianța pentru Patrie.

A ironizat partidul NOI, al cărui lider e Viorica Dăncilă. Mesajul acestuia e “Intrați în noi!”

De ce se mai înființează partide noi suveraniste, a întrebat Răzvan Dumitrescu. “Noile partide sunt bustate (promovate pe bani) pe rețelele sociale.”

“Sentimentul patriotic este în creștere. Oamenii au început să înțeleagă că politicienii sunt anesteziați de ambasade,” a fost de părere invitatul.

România mai are o șansă, doar dacă românii nu se vor mai lăsa mințiți. Este singura idee optimistă din cadrul interviului.

 

 

Articolul precedentVremea se încălzește de Paști
Articolul următorCând se sărbătorește Sfântu Gheorghe