Lia Olguța Vasilescu, primarul PSD al Craiovei, a lansat o idee inovativă pentru România: blocuri înverzite.

Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova este prima clădire din oraș care are deja un perete verde (foto). Proiectul a fost realizat printr-o tehnologie specială prin care plantele nu afectează peretele clădirii. Grădina verticală vine și cu o serie de avantaje, scrie Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook.

Între acest perete verde şi zidul şcolii circulă un curent de aer astfel încât nu se va crea mucegai, igrasie. Va fi un izolant termic chiar şi fonic. Peretele va avea o formă dinamică vizual tot timpul își va modifica nuanța prin florile plantelor”, spune Daniel Badea, constructor.

Peretele va avea o formă dinamica vizual tot timpul își va modifica nuanța prin florile plantelor.

O astfel de practică se regăsește și în Italia de 20 de ani, însă pereții verzi din Craiova sunt construiți prin metode mai avansate.

Proiectul are și o componentă inteligentă. Plantele pot fi supravegheată direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicații.

“În Italia e foarte bine primit. Avem o realizare chiar de luna trecută. 560 de metri am acoperit o hală unde reciclează gunoi şi era foarte urâtă.

Gestiunea e un pic altfel, avem niște senzori care tot timpul ne va citi umiditatea, temperatura. Eu monitorizez remote, cu telefonul şi mai avem 4 tehnicieni în Italia care tot timpul monitorizează”, spune Sandro Dalla Nora, peisagist.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: Dumnezeu iubește România
Articolul următorMiron Mitrea crede că africanii lui Viktor Orbán sunt ucraineni