Discuțiile pe buget continuă atât în Parlament, cât și în spațiul public. Așa numitul buget al austerității lovește în funcționarii publici. Fostul ministru PSD al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a declarat convinsă că se vor face disponibilizări de la stat.

”Sunt absolut convinsă că vor face și disponibilizări și că vor tăia și salarii, m-am uitat pe bugetele tuturor ministerelor, acolo sunt asigurate cheltuielile de personal dar la nivelul de anul trecut, măsurile nu pot fi decât de disponibilizări ca miniștrii să se încadreze în bugetul ăsta. Mi-e greu să cred că ar face cineva disponibilizări în sistemul sanitar, la poliție ei funcționeaza cu 10.000 de posturi lipsă, probabil se vor orienta spre administrația centrală unde sunt 100.000 de bugetari. Eu sunt convinsă că așa vor face, este soluția lor pentru toate problemele”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Până acum executivul a anunțat doar că taie din sporurile celor din administrație. România are unul dintre cele mai mici raporturi bugetari/angajați la privat din Europa.