În timp ce surse politice din PNL susțin că liberalii vor să mărească la 70 de ani pragul de pensionare, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu susține că procentul de 9,4% din PIB pentru pensii trebuie eliminat din PNRR.

Fosta șefă a Muncii spune că, dacă nu va fi renegociat acest procent, până în 2070 nu se vor mai putea face majorări de pensii. Se declară optimist că actuala coaliție va găsi soluția finanțării oneste.

„Dacă vom accepta 9,4% din PIB pentru pensii, asta înseamnă că vom avea o pensie medie de 400 de euro până în anul 2070. Lucru cu care nu putem fi de acord.

Din păcate, acest PNRR s-a lucrat într-o lipsă totală de transparență. Domnul Ghinea nu a întrebat pe nimeni dacă e de acord cu acest 9,4% din PIB. La ora actuală, suntem la 8,4% din PIB din procentul pensiilor, dar să nu uităm că în acest procent nu sunt incluse pensiile militare. Vorbim aici de 170.000 de pensii, care înseamnă peste 10 miliarde de lei. Deci, în PNRR au trecut însă ca 9,4% să cuprindă inclusiv pensiile speciale și inclusiv pensiile militare. Practic, asta înseamnă că până în 2070 nu se mai pot face majorări de pensii”, a afirmat la Realitatea Plus.

 

Articolul precedentOlguța Vasilescu, ATAC la Raluca Turcan: „Iar nu ți-ai făcut temele! O să murim noi două, și pensiile nu vor sări de 2000 de lei!”
Articolul următorCare sunt alimentele pentru care PSD vrea plafonarea prețurilor?