Olguța Vasilescu susține că tensiunile dintre PSD și PNL pe tema renegocierii PNRR pentru majorarea pensiilor nu va duce la ruperea coaliției de guvernare. Fostul ministru al Muncii a explicat care sunt următorii pași pentru găsirea de soluții comune, marți seară, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Întrebată despre ruperea coaliției din cauza neînțelegerilor legate de renegocierea PNRR, Olguța Vasilescu a menționat că „dimpotrivă, există deschidere, așa mi s-a părut.

S-a hotărât să se formeze un grup de lucru.

În cadrul Ministerului Muncii sunt discuții tehnice cu Comisia Europeană și urmează ca atunci când se va ajunge la un consens în coaliție și pe alte capitole,  urmeaza ca atunci cd se va aunge la un consens in coalitie, si pe alte capitole, nu numai pe 9,4%, să se discute cu Comisia Europeană pentru optimizarea PNRR. Regulamentul Comisiei permite aceste negocieri și optimizări ale PNRR”, a precizat Olguța Vasilescu, marți seară, în exclusivitate, la Legile puterii, cu Alexandra Păcuraru.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentOlguța Vasilescu: „Modificarea 9,4% la pensii ne privește pe noi și copiii noștri. PNRR se poate renegocia punctual. Se numește optimizare”
Articolul următorOlguța Vasilescu, ATAC la Raluca Turcan: „Iar nu ți-ai făcut temele! O să murim noi două, și pensiile nu vor sări de 2000 de lei!”