“Corupție, nepricepere, duplicitate, lipsa de credibilitate sunt doar câteva dintre capetele de acuzare pentru care PSD ii spune premierului, Ludovic Orban, sa părăsească Palatul Victoria. Semnată de 205 parlamentari, toți social democrații cu excepția lui Eugen Teodorovici, moțiunea este un incriminatoare deopotrivă la adresa Guvernului și președintelui, Klaus Iohannis. “Guvernul PNL – de la pandemie la pande mita generalizată” evidențiază cu predilecție eșecul gestionarii crizei sanitare de către guvern, dar și gravele acte de corupție constatate și de Curtea de Conturi în ceea ce privește TOATE achizițiile încheiate în pandemie.

Românii, puși sa stea în casa cât timp sunt prădați

” Este de-a dreptul revoltător! În timp ce le spuneau românilor să stea în casă în starea de urgenţă, cei din guvern prăduiau fără nicio jenă bugetul statului, cu măşti neconforme, cumpărate pe şpăgi uriaşe, la suprapreţ, cu plăţi ilegale pentru produse şi servicii nelivrate, cu achiziţii frauduloase prin care s-a drenat banul public către firmele clientelare de partid şi către sediile de campanie ale PNL. În prezent, DNA investighează achiziţii publice ilegale la UNIFARM de 140 milioane de euro. Hoţia începe să iasă la suprafaţă, din aproape toate achiziţiile făcute de Guvern în această perioadă.”

Restricții pentru popor, chermeze pentru alesi

Abundenta în figuri de stil și jocuri de cuvinte, moțiunea sancționează disprețul arătat de reprezentanții autorității fata de regulile pe care tocmai ei le instituiseră.
“S au purtat ca și cum s-ar fi aflat deasupra legii și a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forțat să respecte reguli și restricții, pe care ei înșiși le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O națiune întreagă l-a văzut pe șeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalți lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecție. O națiune întreagă l-a văzut pe șeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanțare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populație obligația de a purta masca în spațiile închise! O națiune întreagă a văzut bairamul dat de Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareș Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, șueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiți fără măști în salonul unui alt restaurant de la Iași.”
Pe de alta parte, PSD critică atitudinea umilă a președintelui și premierului, preocupați să câstige bunăvoința” Înaltei Porți a Europei”, atunci când statele puternice au avut nevoie de mana de lucru ieftina. De asemenea, Guvernul este criticat pentru slaba prestație economica și deteriorarea grava a nivelului de stat.
Moțiunea de cenzură este un puternic mesaj politic  pe care PSD îl da la nivel național în plina campanie electorala pentru alegerile locale, de natura sa dea mai multă forță mesajelor din teritoriu, sa dubleze dezbaterile administrative de linii de forță la nivel politic și sa mobilizeze propriul electorat.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Mircia Gutău și mandatele cu cântec. Condamnări și dosare penale pe bandă rulantă
Articolul următorCorneliu Ștefan promite sa facă din Dâmbovița un pol al dezvoltării regionale