Cel puțin o parte din parlamentarii din partidul condus de Ciolacu pregătesc o frondă de proporții împotriva liderului social-democrat, care se va vedea la votul de învestitură a Cabinetului Cîțu de joi, în Parlament, noteaza ziarul Capital.

În ciuda afirmațiilor făcute de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care spune că Guvernul Florin Cîțu nu este unul pe care social-democrații ar putea să îl voteze, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Frondă împotriva lui Ciolacu

Cel puțin o parte din parlamentarii din partidul condus de Ciolacu pregătesc o frondă de proporții împotriva liderului social-democrat, susțin surse liberale.

Astfel, unii membri ai PSD nu doresc alegeri anticipate și se pregătesc să voteze învestirea Guvernului Cîțu, în ciuda recomandărilor venite dinspre președintele interimar.

În consecință, grație voturilor PSD, Premierul desemnat are șanse mari să își treacă cabinetul prin Parlament, susțin liberalii.

În context, trebuie precizat că singurul partid care a anunțat până acum că nu votează învestirea Guvernului Florin Cîțu este tocmai PSD.

”Nu merită să fie votat”

Astfel, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD și al Camerei Deputaților, spune că parlamentarii PSD vor fi prezenți la votul de joi, din Parlament, pentru învestirea guvernului, dar că PSD nu va vota Guvernul Cîțu și a cerut parlamentarilor PNL să voteze la vedere.

”În cadrul Partidului Social Democrat am luat o decizie clară că nu vom vota Guvernul Cîțu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuși, PSD este o minoritate în acest moment în parlament.

Responsabilitatea creării unei majorități este a Partidului Național Liberal. Total. El a fost desemnat de către președintele Iohannis, iar PNL trebuie să…Buna credință a PNL se va vedea dacă joi, la ora 16.00, membrii PNL vor vota la vedere, cum au votat și până acum.

Alături de colegii mei, la grup, am decis toți să fim prezenți la ora 16.00, la ședința comună de investire a guvernului Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă susținută luni, la Parlament.

Articolul precedentOrban cheamă partidele la consultări pentru DATA alegerilor locale
Articolul următorCatu este tot mai aproape de Palatul Victoria