Gabriela Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, a transmis marți un mesaj în care a subliniat principalele sale obiective pentru viitorul Bucureștiului, punând accent pe educație, siguranța copiilor și combaterea consumului de droguri.

„Nicio școală supraaglomerată, cu elevi care învață în trei schimburi! Locuri suficiente în creșe și grădinițe. Programe de prevenție a consumului de droguri. Sunt printre proiectele pentru București – orașul dorit de oameni!

Copiii noștri sunt viitorul orașului. Iar noi, părinții, trebuie să-i știm în siguranță, să-i știm îngrijiți și protejați când mergem la muncă pentru a ne susține familiile.

Primăria Generală trebuie să se implice pentru a răspunde la una dintre cele mai mari îngrijorări pe care le au în prezent părinții care au copii de vârstă școlară, consumul de droguri în rândul elevilor. Este deja o problemă din ce în ce mai serioasă. Aici Primăria Capitalei trebuie să colaboreze cu primăriile de sector, dar și cu Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne.

Trebuie să combatem cu severitate traficul de droguri, dar, în primul rând, să ne ocupăm de educația elevilor și copiilor noștri, ca să ajungă ei înșiși la decizia de a renunța și refuza consumul de droguri.

O altă mare problemă pentru orașul nostru este numărul insuficient de locuri în creșe si grădinițe, pentru cei mici.

Chiar dacă în unele cartiere, cum sunt cele din Sectorul 3 si Sectorul 4, au fost construite spații noi, moderne, încă există o mare nevoie!

Anul trecut, peste 7.000 de copii nu au prins locuri. Trebuie să construim creșe și grădinițe, în colaborare cu primăriile de sector.

Orice alt serviciu educațional, de genul after-school sau școala de vară, este extrem de util tinerilor părinți din București. Nu toți copii au bunici și nu toți părinții își permit costurile la privat. Primăria Capitalei își permite să dezvolte astfel de servicii, tot prin colaborarea cu primăriile de sector.

Puteți citit programul meu pentru București – Orașul dorit de oameni aici: https://gabrielafirea.eu/program/

Foto: începutul anului școlar, în 2016, la Școală Gimnazială nr. 173 “Eugen Barbu”, reabilitată timp de 10 ani. Un al proiect gāsit blocat şi rezolvat în timp scurt”, a transmis Gabriela Firea.

*Promovare electorală – Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București CMF 21240002

Promovare electorală – Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București CMF 21240002

 

Articolul precedentMarcel Ciolacu, primit la Ankara. Premierul se află într-o vizită oficială în Turcia, însoțit de o delegație de miniștri
Articolul următorTU DECIZI. Dosar de candidat: Alexandru Dimitriu, candidatul USR la primăria S5, a ajuns în politică din emisiuni cu manechine