Gabriela Firea și-a reluat funcțiile în PSD, partid din care s-a autosuspendat după scandalul „azilelor groazei”, în urma căruia și-a dat demisia și din Guvern. Firea revine, astfel, în fruntea organizației PSD București-Ilfov. 

În cadrul ședinței conducerii PSD de astăzi, liderii partidului „au luat act” că i-a expirat autosuspendarea și a fost susținută în unanimitate pentru revenirea la conducerea partidului. Gabriela Firea reia funcțiile de prim-vicepreședinte PSD și de președinte al Organizației București-Ilfov.

Reamintim că în luna iulie, Gabriela Firea a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Familiei, în urma scandalului „azilelor groazei”, și a anunțat că se autosuspendă de la conducerea PSD București și din BPN al PSD.

Suspendarea Gabrielei Firea din funcțiile de conducere din partid ar fi expirat în luna octombrie, motiv pentru care, astăzi, liderii partidului au luat act de revenirea sa în conducerea partidului.

Cu doar câteva zile în urmă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că Gabriela Firea este în continuare candidatul PSD pentru Primăria Capitalei. 

Marius Ghilezan: Firea are șanse reale să-l bată pe Nicușor Dan. Este o soluție pentru Primăria Generală

Jurnalistul Marius Ghilezan a comentat, la Realitatea PLUS, posibila candidatură a Gabrielei Firea pentru Primăria Generală. Politiciana ar fi favorită pentru câștigarea fotoliului de la București.

“Gabriela Firea are cel puțin 5-6 procente deasupra președintelui.(n.r. Ciolacu) Șanse reale de a-l bate pe Nicușor Dan.

Nici Cristian Piedone nu va candida așa cum a anunțat PUSL în urmă cu câteva zile, Daniel Băluță și-a exprimat ferm decizia de a nu candida, Negoiță nu știu dacă are vreo astfel de intenție, știu că liberalii nu au un astfel de personaj consolidat care să se bată cu Firea. Să vedem dacă PNL-ul va sprijini candidatura Gabrielei Firea sau va pune un candidat “iepure”.

Trebuie să urmărim înțelepciunea liderilor. Dacă vor trece peste animozități și vor susține candidați comuni, nu doar la București și la Brașov, Timișoara, unde candidații sunt în prăbușire, atunci vor putea obține orașele deținute de USR.

La ora actuală, Gabriela Firea se află cam la același nivel de încredere electorală, undeva între 38 și 40%.

Sondajele de acum sunt unele de calibrare, nu putem măsura alegerile din 2024 cu sublerul din 2023. Sunt niște acțiuni de calibrare, de strângere de rânduri, de uniuni, de compromisuri în fond, există spirala tăcerii, 70% dintre români sunt nemulțumiți de situația în care se află, oricând poate să apară o lebădă neagră. Dar acum Gabriela Firea cu o susținere liberală câștigă Capitala.

Este o soluție revenirea Gabrielei Firea la Primăria Generală. Pe lipsa primarului actual de a aduna fonduri, e lesne că bucureștenii vor face alegerea cea mai justă.

Tabloul momentului așa arată, în contextul în care PNL nu are un candidat cu șanse, cine merge să se sinucidă? Cred că experimentul cu Marian Munteanu, nu cred că își mai permite PNL-ul o asemenea jucărie. Rațiunea trebuie să învingă emoția.

Oamenii nu se uită neapărat la doctrină, și USR se pretinde de dreapta, eu am fost printre primii care au spus că e un partid neo-marxist, dar s-au vopsit în dreapta.

Din informațiile mele, Gabriela Firea nu dorește să plece mai sus, nici candidat la președinție, nici președinte al partidului.

Nivelul acesta e suficient de înalt, de primar general al Capitalei.

Ar fi în dezavantajul Gabrielei Firea să lanseze torpile către Nicușor Dan. Gabriela Firea trebuie să-și prezinte proiectele, despre asistența socială care s-a dezvoltat în mandatul său de Primar General și Ministru al Familiei”, a spus Marius Ghilezan.

Articolul precedentLa ce partid merge “prezidențiala” Elena Lasconi?
Articolul următorPUSL susține în continuare candidatura Gabrielei Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei și salută revenirea în funcțiile de conducere din PSD