Fostul primar general al Capitalei, actual senator, Gabriela Firea, susține că interpretarea generală a anunțului majorării cu 20% a alocațiilor nu este una care să aducă fericire. Ea reprezintă, de fapt, „diminuarea cu 80% a alocațiilor”. De la 1 ianuarie, cei cu vârsta de până în 18 ani vor primi, în loc de 180 de lei, 214 lei pe lună. 

 

Gabi Firea critică decizia „Dreptei unite” (PNL si USR-PLUS) de a nu dubla alocațiile. Ea a transmis un mesaj public în care explică faptul că acest „cadou” este de fapt o diminuare cu 80% a sumei pe care fiecare minor trebuia să o primească lunar din partea statului.

„Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este constitutionala”, a spus fostul edil.

„Am votat azi PENTRU copii si CONTRA masurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla alocatiile copiilor, asa cum prevede legea propusa de noi. Prin ordonanta guvernului este blocata, practic, aplicarea legii de dublare a alocatiilor iar calendarul propus chiar de catre PNL, de etapizare a dublarii, este infirmat printr-un amendament asumat de PNL si USR.

Astfel, copiii raman cu o scadere a alocatiilor de 80%, caci asta inseamna acest procent de 20% al #CoalitieiDeDreapta.

Concret, am votat contra si eu, alaturi de colegii mei, Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. (L491/10.08.2020) – reexaminare/16.11.2020 (la solicitarea Presedintelui Romaniei).

Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este CONSTITUTIONALA.
Deci, se incalca un drept castigat prin lege de catre toti copiii!

NuLePasaDeOameni

DreaptaAduceAusteritate

JunglaDeLaGuvernare”, a transmis Gabriela Firea de pe contul ei de Facebook. 

Sursa: Realitatea Din PSD