Fostul primar general al Capitalei, actual senator, Gabriela Firea, susține că interpretarea generală a anunțului majorării cu 20% a alocațiilor nu este una care să aducă fericire. Ea reprezintă, de fapt, „diminuarea cu 80% a alocațiilor”. De la 1 ianuarie, cei cu vârsta de până în 18 ani vor primi, în loc de 180 de lei, 214 lei pe lună. 

 

Gabi Firea critică decizia „Dreptei unite” (PNL si USR-PLUS) de a nu dubla alocațiile. Ea a transmis un mesaj public în care explică faptul că acest „cadou” este de fapt o diminuare cu 80% a sumei pe care fiecare minor trebuia să o primească lunar din partea statului.

„Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este constitutionala”, a spus fostul edil.

„Am votat azi PENTRU copii si CONTRA masurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla alocatiile copiilor, asa cum prevede legea propusa de noi. Prin ordonanta guvernului este blocata, practic, aplicarea legii de dublare a alocatiilor iar calendarul propus chiar de catre PNL, de etapizare a dublarii, este infirmat printr-un amendament asumat de PNL si USR.

Astfel, copiii raman cu o scadere a alocatiilor de 80%, caci asta inseamna acest procent de 20% al #CoalitieiDeDreapta.

Concret, am votat contra si eu, alaturi de colegii mei, Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. (L491/10.08.2020) – reexaminare/16.11.2020 (la solicitarea Presedintelui Romaniei).

Presedintele tarii si Guvernul PNL-USR incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care a statuat ca dublarea alocatiei pentru copii, contestata si anterior de doua ori, este CONSTITUTIONALA.
Deci, se incalca un drept castigat prin lege de catre toti copiii!

NuLePasaDeOameni

DreaptaAduceAusteritate

JunglaDeLaGuvernare”, a transmis Gabriela Firea de pe contul ei de Facebook. 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentLia Olguța Vasilescu și Daniel Cătălin Zamfir îi arată „plăcuța suedeză” lui Cîțu. „Mai ai aer?”
Articolul următorMinistrul Justiției adresează rugăminți Italiei, în speranța că ne dă fugarii înapoi. Chiar și pe prințul Paul