PSD face galerie în jurul lui Virgil Popescu pentru a-l încuraja pe ministrul Energiei ia măsuri. Este rândul prim-vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea, să ceară adoptarea în Guvern a pachetului de măsuri privind piața energiei după 1 aprilie 2022. Iată mesajul postat de ministrul Familiei pe pagina oficială de socializare:

“Soluții concrete pentru rezolvarea crizei facturilor la energie. Pledăm pentru un mix de propuneri care să includă reglementarea, astfel încât facturile la electricitate și gaz să redevină și să rămână suportabile pentru populație și economie, inclusiv iarna viitoare. 

Simultan, este obligatorie mărirea capacităților de producție, astfel încât România să capete independență energetică, lucru posibil în câțiva ani.

Nu vrem să ne obișnuim cu facturi uriașe, dublate, triplate, chiar de 4 ori mai mari, la energie! Acesta este mesajul ferm al PSD!

Soluțiile PSD au fost transmise guvernului. Însă ministerul Energiei are responsabilitatea inițierii/propunerii oficiale a întregului pachet, așa după cum inclusiv premierul i-a cerut, repetat, ministrului de resort. 

Este fundamentală rezolvarea cauzelor, respectiv anularea efectelor liberalizării haotice și în condiții de penurie a pieței, care a generat și a amplificat actualul dezastru. 

Dacă nu se oprește sarabanda creșterilor nestăvilite ale prețurilor la electricitate și gaz, inflația va continua să crească și va amplifica suferința populației și a economiei.”
Indemnul prim-vicepreședintelui PSD vine după mai bine de o săptămână de la expirarea ultimatului anunțat de liderul social democrat, Marcel Ciolacu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCiolacu scoate cartea anticipatelor. Plânge sau râde Florin Cîțu?
Articolul următorPutin a semnat decretul pentru independența regiunilor Donețk și Luhansk: „Rusia și-a îndeplinit toate promisiunile”