400 de milioane de lei au fost “luate” de la adulții cu handicap din București, fără bază legală, în ultimii trei ani, a transmis, luni, Gabriela Firea. Fostul primar al Capitalei susține că vorbim despre “o acțiune fără milă față de aceste persoane aflate în nevoie!”. Ea a lansat acuzații grave la adresa actualului edil al bucureștenilor, spunând că decizia îi aparține exclusiv acestuia “pentru că nu există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București care să modifice vechea decizie (…), când sprijinul pentru persoanele adulte cu handicap a fost stabilit la 500 de lei lunar”.

“Ajutorul acordat persoanelor adulte cu handicap din Capitală este tăiat la jumătate, de trei ani, la cererea primarului general. Aceste persoane au nevoie de bani ca de aer și este o totală lipsă de respect față de nevoile lor din partea coaliției care conduce Consiliul General al Municipiului București”, a scris Firea într-un mesaj publicat, luni dimineață, pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit fostului primar general, la cererea consilierilor generali PSD București, Direcția Economică a PMB a recunoscut public datoria de peste 400 de milioane de lei. Această sumă – spune ea – a fost adunată în ultimii trei ani pentru că persoanele adulte cu handicap primesc doar 250 de lei lunar, în loc de 500 de lei.
 
“Practic, în fiecare lună, li s-a „furat” jumătate din banii de care ar fi avut dreptul”, a arătat parlamentarul PSD.
 
Imagine
 
“Este decizia personală a primarului general pentru că nu există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București care să modifice vechea decizie, din mandatul meu de primar general, când sprijinul pentru persoanele adulte cu handicap a fost stabilit la 500 de lei lunar.
 
Este clar că, în continuare, conducerea Primăriei Capitalei, privește cu dispreț acești cetățeni și consideră sprijinul o pomană. Mai mult, încearcă să inducă ideea că dacă ar plăti suma întreagă nu ar mai fi bani pentru alte servicii. Este de neînțeles tocmai pentru că primarul general se laudă că a scăpat instituția de datoriile istorice și are bani”, a arătat Gabriela Firea. 
 
Potrivit senatoarei PSD, drepturile persoanelor adulte cu handicap din Municipiul București trebuie respectate și sumele plătite integral.
 
“Altfel, primarul general trebuie să-și asume decizia de tăiere a sprijinului și să vină în fața consilierilor cu un proiect prin care suma să fie înjumătățită legal!”, a transmis fostul primar al Capitalei
Articolul precedentPoliticienii și băile de mulțime. Ce spune Miron Mitrea despre apariția în piață a liderilor principalelor partide – Cine e natural și cine nu
Articolul următorStatele Unite ale Europei, actorul surpriză dintre SUA și China