În plină pandemie de SARS 2 Cov2, premierul Ludovic Orban e preocupat de de revenirea Sorinei Pintea la Spitalul Judeţean din Baia Mare. I-a cerut, în plină şedinţă de guvern ministrului sănătăţii Nelu Tătaru, să o demită din funcţie, pentru că a fost pusă înapoi de Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

„Ludovic Orban minte! Fals şi mincinos! Prin OUG nr. 40/2020, atributul numirii managerilor de spitale pe perioada stării de urgenţă revine exclusiv Ministerului Sănătăţii, adică Guvernului României, şi nu Consiliului Judeţean. Tocmai de aceea am luat azi legătura, alături de domnul prefect al judeţului Maramureş, Silviu Ungur, cu domnul ministru Nelu Tătaru şi i-am explicat şi cerut să dispună, de urgenţă, măsura suspendării contactului de management al Sorinei Pintea şi numirea unui manager interimar la Spitalul Judeţean în persoana domnului doctor Vasile Pop, întrucât doamna Pintea se afla în concediu pentru incapacitate temporară de muncă ce a depăşit 30 de zile”, a scris Zetea pe Facebook.

Zetea a insistat pe faptul că premierul se află în campanie electorală cu astfel de practici mincinoase și, cu siguranță, nu este momentul pentru așa ceva.

O problemă inexistentă

„Nu cred că Guvernul României, condus de către eminentul Ludovic Orban, ar trebui să facă şedinţe de guvern pentru a minţi public. Domnule Orban, vă somez public să vă cereţi scuze pentru folosirea imaginii Guvernului României într-un fake-news! Vă cer să lăsaţi judeţul Maramureş să gestioneze situaţia de criză ca până acum, cu ajutor infim din partea Guvernului, dar cu rezultate foarte bune. Am luat măsuri în premieră naţională, pentru siguranţa maramureşenilor, întrucât pentru mine, pentru noi, contează doar sănătatea maramureşenilor, nu atacurile politice”, a concluzionat Zetea.

În acest moment, d-na Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical, relevă surse realitateadinpsd.net.

“Toate atribuțiile de manager îi aparțin d-lui doctor Vasile Pop, cel care a și exercitat această funcție din 28 februarie 2020 până în prezent și care va avea această calitate și în viitor.

Este lipsită de adevăr informația că doamna Sorina Pintea și-a revenit din punct de vedere medical și că ar avea intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

Este exclusă orice revenire a doamnei Pintea, cu atât mai mult cu cât mandatul de manager al acesteia expiră la începutul lunii mai 2020 și nu poate fi prelungit, iar renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, transmite Viorel Mocanu.

Articolul precedentSoluţia lui Eugen Teodorovici de re-start a economiei
Articolul următorPSD solicită guvernului să declare starea de calamitate