Cea mai mare miză a alegerilor locale se pare că este la Sectorul 1. Dan Tudorache a schimbat traiectoria acestora după ce a anunțat că la numărătoarea paralelă el are cu 200 de voturi în plus față de contracandidata sa, Clotilde Armand (USR). Acesta a adus dovezi și argumente și cere renumărarea voturilor.

Decizia de renumărare a voturilor încă se judecă, dar prezența lui Dan Barna, surprins și filmat în incinta Biroului Electoral de Sector (BES) în repetate rânduri, alături de Clotilde Armand, este o dovadă a presiunii puse pe instituții. Dan Barna nu avea dreptul legal de a intra în biroul în care se realiza renumărarea voturilor de pe procesele verbale emise de secțiile de votare, însă acesta „a mers la intimidare”, susțin alegătorii PSD.
De asemenea, alături de Clotilde Armand, spun cetățenii care s-au aflat în BES în aceste două zile de foc, a fost și soțul ei care, de asemenea, nu avea dreptul legal de a intra acolo.
„Oamenii aceștia nu cunosc legea. Ați văzut alt partid care să facă așa ceva? Este incredibil ce se întâmplă și nu știu unde vor să ajungă. Prezența lui n-ar fi trebuit să existe. Daca Ciolacu intra în BIS, acum era arestat”, a declarat un profesor în drept electoral la R TV.
Reacția lui Nicușor Dan după apariția imaginilor cu Barna la numărătoarea voturilor, a fost una neașteptată: „Situația este excepțională. Mi se pare normal să existe implicarea celor care vor un rezultat corect.”
La prânz, Clotilde Armand a susținut o conferință de presă în care a anunțat câștigarea funcției de primar la Sectorul 1, deși nicio autoritate nu a validat-o până în acest moment.
În plus, Armand a schimbat discursul inițial și nu a mai spus că alegerile au fost fraudate, ci că au existat doar tentative: „Au fost tentative de fraudă și vă promit că nu vom lăsa lucrurile așa. Matematica a învins! Vrem să facem o primărie de sticlă. Am votat miliarde de investiții (sic!) în cei patru ani la Consiliul Local și nu s-au întâmplat. Le mulțumesc tuturor bucureștilor (sic!) care au crezut în acest proiect.”, a spus, la prezidiu, Armand.
Presa din România a prezentat astăzi dovezile clare de fraudare. Imagini cu procese verbale mâzgălite și modificate cu pixul, cu hașurări dubioase au apărut în spațiul public, iar opozanții USR susțin că „dacă au luat câte 5 voturi de la PMP din fiecare secție, victoria le-a fost asigurată”. Exemplele care se regăsesc în aceste procese verbale sunt grăitoare: „La PMP, o dată vedem că au 20 de voturi, apoi e tăiat si apar 42 de voturi. La UDMR apar 19 voturi, apoi este tăiat și apar 4 voturi.”, au explicat jurnaliștii România TV.
Au umilit un PSD-ist, filmându-l și făcându-l hoț. Poliția: Nu a făcut nimic ilegal!
Useriștii au reclamat, imediat după finalizarea alegerilor, la 112, faptul că un tânăr ar fi luat procesele verbale de la BES și le-a dus la partid. În urma investigațiilor, incriminatul a fost dovedit nevinovat. Era vorba despre ceea ce primesc fiecare dintre ci care participă la compania electorală. La poliție, USR a spus că nu au dovezi de fraudare, însă li s-a păruit interesant că acel tânăr avea procese verbale în brațe, deși persoana le-a explicat că este legal să aibă acele documente. Useriștii l-au filmat pe tânăr și l-au mediatizat pe toate platformele media ca fiind hoț, corupt etc.

Articolul precedentKlaus Iohannis le-a interzis liberalilor să facă alianțe cu PSD în teritoriu
Articolul următor“Legile Puterii” va fi moderată de către Alexandra Păcuraru. Prima ediție, luni, 5 octombrie