Ilie Bolojan era o Mecca a administrației locale. Mulți primari și președinți de Consilii Județene mergeau la Oradea pentru a învăța bunele practici din administrația.

Până de curând fostul primar, devenit președinte de CJ Bihor, era o autoritate. Numai că EBihoreanul i-a prins echipa cu copiuța.

Ghidul de construire în zona montană, pus în dezbatere publică de CJ Bihor sub semnătura arhitectului şef Ioana Mirabela Filip, este o copie la indigo după regulamentul promovat de CJ Dâmboviţa încă din 2016 pentru zona Padina – Peştera, scrie EBihoreanul.

Ghidul bihorean copiază întocmai nu doar structura regulamentului dâmboviţean, proporţiile şi materialele recomandate, dar şi expresii întregi, precum „elementele şi decoraţiunile fără un rol funcţional nu vor fi apreciate favorabil”, „clădirile nu vor domina peisajul şi se vor raporta la scara umană”, „acoperişurile vor reprezenta o componentă esenţială a peisajului rezultat, precum şi a fiecărei construcţii în parte” ş.a. Culmea, Regulamentul CJ Dâmboviţa a fost inspirat la rândul său din norme impuse de autorităţile eleveţiene pentru cunoscuta staţiune Samnaun, mai scrie sursa citată.

Articolul precedentVIDEO Culisele statului paralel | Povestea flotei românești – cum au DISPĂRUT 300 de nave. De ce a fost clasat unul dintre cele mai mari dosare de corupție
Articolul următorPSD urcă la 34% în sondaje. Încrederea în președinte s-a prăbușit